[VIDEO] TAK USAH SIBUK-SIBUK HAL JDT ATAU NEGERI JOHOR – TMJ

MERAIKAN kejayaan Piala Malaysia dimenangi Johor Darul Ta’zim (JDT) adalah hak mutlak saya sebagai Tunku Mahkota Johor (TMJ)”.

Demikian kenyataan yang dikeluarkan pemilik Kelab Bolasepak JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim untuk membidas pandangan sesetengah pihak yang mempersoalkan kredibilitinya sebagai Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).

“Hari ini ada orang mengatakan yang saya tidak boleh meraikan kejuaraan ini bersama Kelab JDT, oleh kerana saya ada Presiden FAM.

“Saya adalah Ismail Ibrahim, Tunku Mahkota Johor dan ia adalah hak mutlak saya untuk raikan bersama pasukan yang saya sayang dan rakyat-rakyat yang saya sayang.

“Tiada orang boleh mempertikaikan atau mempersoalkan perkara itu,” katanya ketika berucap pada Majlis Sambutan Kejuaraan Piala Malaysia di Dataran Bandaraya, di Johor Bahru, sebentar tadi.
Pada majlis berkenaan, lebih 3,000 penyokong tegar pasukan berkenaan berhimpun bagi menyambut kepulangan wira-wira JDT bersama piala keramat yang sudah 26 tahun tidak dirangkul itu.

Tunku Ismail juga menzahirkan ikrarnya pada majlis itu yang mana  mahu memastikan pasukan itu kekal sebagai pendominasi dalam koncah bolasepak tempatan dan sekitar rantau ini.

“Maklumlah, sekarang ini musim pun dah habis, dah tutup buku, jadi saya dan pasukan perlu bekerja lebih keras untuk menghadapi musim-musim akan datang.

“Perkara ini adalah untuk memastikan kami di JDT terus mendominasi era bolasepak moden di seluruh rantau Asia Tenggara ini mahupun arena tempatan,” katanya.

Dalam pada itu, ucapan terima kasih yang tidak terhingga juga turut dilafazkan beliau kepada seluruh penyokong dan barisan pemain  serta kejurulatihan JDT yang banyak membantu dalam mengembangkan era kegemilangan Harimau Selatan bagi tempoh empat tahun ini.

Pemilik kelab Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim menasihati kepada individu dan pihak yang suka memberi ‘tumpuan’ kepada JDT supaya tidak berbuat begitu.

“Tak usah sibuk berkenaan hal JDT atau pun negeri Johor, Kita (Johor) ada cara kita tersendiri, kita ada sejarah tersendiri, kita ada budaya kita sendiri”

“Kita tak pernah sibuk hal orang lain, mengapa orang lain nak sibuk hal kita”.

Tegas TMJ individu dan pihak terbabit lebih baik tumpukan kepada diri mereka sendiri untuk lebih ke hadapan.

TMJ turut berkata ada kalanya berdiam lebih baik dari terus menghukum dan mencari silap seseorang.

Sumber : Muah Ciked

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *