[FOTO] Shaheizy Sam Kongsi Tips Badan Sasa & Tayang Badan Terbarunya.. Ripped Teruk!

Kini sudah trending dikalangan artis lelaki berlumba-lumba untuk dapatkan badan yang sasa, seperti Hairul Azreen, Zul Ariffin, Fattah Amin, Sharnaaz Ahmad dan ramai lagi. Terbaru, giliran Shaheizy Sam pula merasa untuk berbadan sado. Badannya boleh dikatakan antara bentuk paling cantik dikalangan artis yang kami sebutkan tadi.

Untuk pengetahuan anda, Shaheizy Sam kini sedang bergiat ‘buat badan’ untuk filem terbarunya akan datang. Dengar cerita Zizan pun dah ke gymnasium, siap ada trainer lagi. Jom kita baca nasihat Sam untuk dapatkan badan idaman. Kami sertakan juga foto untuk naikkan semangat anda.

Kena ada sasaran

Ni gambar lepas 2 minggu start gym balik. Nak buat badan, 2, 3 bulan je mana cukup?. Sekurang-kurangnya 6 BULAN, baru la hasil nampak ketara. .
MAMPU KE BERTAHAN SAMPAI 6 BULAN? Boleh.. Caranya:-
KENA ADA SASARAN. Macam Sam, kerana dah setuju utk memikul tanggungjawab sebagai watak #InspektorKhai utk #PolisEvo2 jadi Sam HARUS CAPAI SASARAN. Ramai orang berhenti separuh jalan pasal takda SASARAN YG PENTING utk dicapai. Apa2 pun, MENTAL KENA KUAT!!! ??

Kena ada konsentrasi, jangan malas

DIET (Pemakanan) benda NO 1 PALING PENTING utk bina otot. Bukan pasal 8 jam dlm gym atau 180 kilo weight kat tangan. Jadi, HARUS MAKAN!!! Sam dulu risau nak makan, tapi bila tak mkn, kita takda tenaga utk workout, tak cukup nutrisi dlm badan utk otot tu develop. Jangan risau bila nampak besar/gemuk pasal tu la salah satu proses yg Sam lalui. Tapi bila dah besar nanti, JANGAN MALAS nak BUANG BALIK LEMAK yg ada tu, cara diet dan workoutnya berbeza pulak. Apa nak makan? Nanti Sam share ??. Perlukan bantuan, tanya mamat ni @ariff_kamarul ? #BasedOnExperience

Bersama rakan seperjuangan

Sumber: oh bulan

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *